środa, 20 listopada 2013

Indywidualne dni skupienia w Czernej


Zgłoszenia: s. Terezitta

kom: 501068087

GALERIA

1 komentarz:

  1. Vždy som túžila byť svätou, ale bohužiaľ, keď som sa porovnávala so svätými, vždy som zistila, že medzi nimi a mnou jestvuje taký rozdiel ako medzi vrchom, ktorý sa stráca v oblakoch, a medzi neznámym zrnkom piesku, po ktorom šliapu nohy chodcov. No nestratila som odvahu, povedala som si: Pán Boh nemôže vnukať neuskutočniteľné túžby, môžem sa teda usilovať o svätosť, hoci som taká nepatrná. Vyrásť nemôžem, musím sa teda prijať taká, aká som, so všetkými svojimi nedokonalosťami.(sv. Terezka z Lisieux)
    Ale na to, aby som sa mohla prijať, je potrebné,aby som sa v Pravde poznala...
    Jednou z možností, ktoré nám Ježiš ponúka,aby sme sa v Svetle spoznali, sú individuálne duchovné cvičenia....Ja som túto možnosť vďaka Bohu a sestrám mohla využiť vo februári....(Ak si myslíte, že jazyk je prekážkou, ste vo veľkom omyle...Keď sa človek otvorí pôsobeniu Ducha Svätého,tak ani neznalosť jazyka nie je prekážkou pri konferenciách, či rozhovoroch-cez ktoré sa vám Ježiš prihovára...On sa postará,aby ste rozumeli to,čo máte rozumieť:-)))A tak to bolo i u mňa.
    Úprimne....boli to moje najbolestnejšie a najnáročnejšie duchovné cvičenia, ale to,čo som si z nich odniesla sa nedá ani opísať a nikdy na to nezabudnem :-)))
    Je prirodzené, keď sa stretám sama so sebou,že to bolí....všetky tie zranenia, pády, skreslený obraz o sebe samej...Ale je potrebné, aby som do tohto stretnutia pozvala Pána Ježiša....Lebo len v Ňom môžem spoznať, kým naozaj som....Ježiš ma nechce odsúdiť,ale svojou milosrdnou láskou odkryť všetky tie rany,ktoré celé roky, tým že boli zakryté,hnisali a krvácali...a následne ich uzdraviť...aby sa stali ranami oslávenými...:-)))
    Tým,že mi posiela svojho Ducha,aby ma v Pravde usvedčil,nie je preto,aby ma zničil...Ale aby mi navrátil hodnotu, ktorú som mala od počiatku a dal nový život v ňom...On hovorí:,,Neboj sa prísť ku Mne so všetkým,čo sa nachádza v tvojom srdci...Ja Ťa príjmam takú, aká si....a mám moc ťa zmeniť na takú, akou chceš byť, len mi musíš dôverovať...Najviac,čo mi prekáža nie je tvoj hriech,ale tvoja nedôvera v to,že ja mám moc zmeniť tvoj život"
    Tak som sa Mu z dôverou odovzdala a vďaka Jeho milosti,stretnutiu s ním a rozhovormi so sestrou, som mohla spoznať kým som nie len v svojich očiach,ale aj Ježišových...
    A tak som sa mohla ,,znovu narodiť",čo Pán Boh tak úžasne naplánoval,že moje duchovné cvičenia končili v deň, keď som dovŕšila 22 rokov...:-)
    To,že som sa mohla znovu narodiť neznamená,že už nikdy nezhreším. Znamená to,že mám istotu v Ježišovi,že nech padnem akokoľvek hlboko, nikdy sa nemusím báť prísť k nemu,lebo On ma vždy čaká so svojom otvorenou milosrdnou náručou,aby som sa mu nanovo odovzdala, lebo som Jeho milovanou...:))
    Preto vás chcem povzbudiť, aby ste sa nebáli prísť do Czernej....a otvoriť Ježišovi svoje srdce...Lebo, len keď dovolím,aby mi odkryl rany,ktoré mám , až vtedy ich môže uzdraviť a dať mi život v Ňom...Lebo On je Cesta, Pravda Život...
    Nezabudnite,že na Vás trpezlivo čaká!!!
    S vďakou za dar milostí, ktoré mi dal Pán počas pobytu v Czernej sa s vami o skúsenosť stretnutia s Ježišom delí Megy:-)

    OdpowiedzUsuń